tiistai 20. joulukuuta 2011

Vuosi 2011

Nyt on taas käsillä aika, jolloin ajatukset väkisinkin viivähtävät menneessä. Kulunut vuosi oli säiden puolesta erikoinen. Alkuvuosi oli kylmä ja lunta kertyi paljon. Talven pakkasjakso oli pitkä ja suvikelejä ei ollut laikaan. Kevät oli myös pitkään kylmä, mutta lumet sulivat haihtumalla, jolloin ei tullut suuria tulvia. Alkukesä oli helteinen ja vähäsateinen. Loppukesä ja alkutalvi taas todella sateinen ja suhteellisen lämmin.

Kevättalvella pöllöjä oli runsaasti johtuen hyvästä myyräkannasta. Kartoitimme Nivalan alueen suhteellisen hyvin. Kevätmuutto tapahtui hitaasti kylmien säiden takia. Voidaan todeta muuton olleen myöhäinen.


Muutamia ajatuksia kesän linturetkistä. Meillä oli keväällä historiallinen tilanne kun saimme osallistua Nivalassa ekakertaa tornientaistoon uudella Aimon tornilla.

Kaikki joukkueessa olleet jäsenet olivat ensimmäistä kertaa taistossa mukana. Lajimäärälleen kisa onnistui meiltä hyvin, sillä saimme kasaan 68 lajia. Sisämaan tornilta hyvä määrä.
Ensikeväänä samalla joukkueella yritämme parantaa lajimäärää! Olemmehan paljon kokeneempia tälläiseen kisaan!

Lintujen pesinnät onnistuivat kohtalaisesti, olihan alkukesä lämmin ja ravintoa riitti poikasille.

Yölaulajat olivat ainakin täällä melko hiljaa. Ei mitään harvinaisuuksia löytynyt, vaikka suhteellisen ahkerasti kiertelimme varmoja paikkoja. Teimme yhden yhteisen retken laihoin tuloksin.
Ehkä kesän kohokohtana voisi pitää jo perinteistä Nivalan elorallia. Nyt ralli saavutti suuren suosion, olihan rallissa joukkueita peräti kuusi. Lajimäärät joukkueilla nousivat huomattavasti edelliseen vuoteen verraten. Voittajajoukkueella päälle 90:n. Sää ei tahtonut suosia rallia, sillä aamu ja aamupäivä oli todella kolea. Ensikesänä ralli on taas elokuussa täällä Nivalassa. Toivottavasti joukkueiden määrä kasvaa.

Lämpimän syksyn takia talviruokinnan aloittaminen taisi tapahtua liian aikaisin. Ruokinnalla on käynyt runsaasti lintuja kokoajan. Aluksi siinä kävi pari peippoa ja yksi järripeippo, mutta ilmojen kylmetessä linnut taisivat jatkaa muuttomatkaa kohti etelää. Tiaisia on ollut runsaasti, samoin pikkuvarpusia. Ehkä suurin lisäys on tapahtunut hömötiaisten kohdalla. Niitä on ollut runsaast.

Lopuksi haluan toivottaa kaikille Rauhallista Joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti