torstai 31. toukokuuta 2012

Kevät

Kevät on ollut ilmojen suhteen monenlainen. On ollut tuulista, todella kylmää ja runsaita sateita. On ollut myös välillä lämmmintä. Toivottavasti säät lämpenee taas normaaliksi kesäsääksi! Muuttolinnut ovat jo saapuneet lähes kaikki. Yölaulajiakin on jo kuultu runsaasti. Satakielet, pensassirkkalinnut ja ruisrääkät ovat jo aloittaneet laulantansa. Teimme Hannun kanssa viime lauantai-iltana ensimmäisem yölaulajaretken. Retki oli menestys, sillä kuulimme pensassirkkalinnun, satakielen ja ruisrääkän. Ilma oli tosi kylmä, mutta siitä huolimatta linnut olivat aktiivisesti äänessä. Lintujen pesinnät ovat täydessä vauhdissa. Töyhtöhyypillä on jo poikasia ja pelloilla kuovit hautovat ahkerasti. Pesäpöntöissä on myös haudonnat meneillään. Alla olevissa kuvissa on kuovin pesä ja pöntön katolla asukas vartio ohikulkijaa.
Lintuharrastus on täällä kovassa nousussa jos pitää mittarina osallistujien määrää muutamalle retkelle, joita olen ollut vetämässä. Muutaman vuoden kuluttua on uusia harrastajia runsaasti lisää. Innostus on kovaa.
Nyt on paras aika retkeillä, sillä lajikirjo on runsaimmillaan ja äänimaailma komeimmillaan! Ilmat kun vielä lämpenee niin yölaulajat ovat aktiivisesti äänessä. Näyttää siltä, että nyt on tulossa hyvä alkukesä yölaulajien osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti