lauantai 26. tammikuuta 2013

Talven ihmeellisyys

Sain jo monta viikkoa sitten viestin, että täällä on kesä, haarapääsky lentelee meillä. En alkuunkaan uskonut asiaa, ajattelin sen olevan vain pilaa. Näin nyt viestin lähettänyttä henkilöä ja hän ihmetteli, miksi en ollut käynyt katsomassa ja kuvaamassa lintua. Olin aivan hämmästynyt, ei voi olla totta! Tänään sitten menin sinne ja mikä yllätys, haarapääsky lenteli terhakkasti hyvävoimaisena. Tuntui aivan epätodelta koko tilanne!
Lintu oli syksyllä jäänyt pihapiiriin, ja talven tulessa hakeutunut sisätiloihin. Nyt se oli tottunut erikoiseen talvehtimisympäristöön ja voi todella hyvin. On mielenkiintoista seurata miten se käyttäytyy keväällä, kun lajitoverit saapuvat tänne. Jos lintu on näin hyvävoimainen mitä se nyt on, niin selviää kyllä talvesta hienosti.
Olosuhteista johtuen talon asukkaat toivoivat, että lintua ei käytäisi bongaamassa. Laitoin havainnon kyllä tiiraan, ajatellen havainnon olevan kumminkin näin talvella harvinainen. Itse en olisi rohjennut laittaa havaintoa tiiraan. Soitin Sepolle, ja hän rohkaisi laittamaan. Tuntui jotenkin niin epätodelta koko havainto!
Seurailen miten lintu selviää Suomen talvesta. Kirjoittelen siitä keväämmällä kuulumisia tähän blogiin!

1 kommentti:

  1. Kuoleeko kurki ennen kuin suo sulaa? Tekeekö yksi pääskynen kesän?

    VastaaPoista