lauantai 31. elokuuta 2013

Nivalan eloralli

Nivalan eloralli kisailtiin 17.08.2013. Ralliin osallistui 4 joukkuetta ja ralliaika oli 05.00-14.00 välinen aika. Aamu valkeni vähän hämäränä mutta poutaisena. Päivällä sää kirkastui ja oli lämmin. Puolenpäivän aikoihin alkoi tuulemaan todella rajusti, mikä esti äänihavainnoin kokonaan. Rallin loputtua sää muuttui sateiseksi. On mukavaa kun rallin suosio on jatkunut vuodesta toiseen ja uusia rallaajia tulee mukaan.Rallin myötä Nivalan lintutilanne tulee kartoitettua tarkoin. Nivalassa on muutamia todella hyviä lintupaikkoja. Hituran altaat on yksi niistä.
Lajeja rallissa löytyi yhteensä 97 ja voittajajoukkue sai 83 lajia.Rallissa tuli selkeät erot eri joukkueiden välillä, mutta joka joukkue sai ässiä! Kyyhkylän Tiirat oli ykkönen 83 lajillaan, Tuulentallaajat toinen 76 lajia, Eskimot kolmassa 66 lajia ja Petospesialistit neljäs 56 lajia.
Rallin kovimpia lajeja olivat maakotka, muuttohaukka, mehiläishaukka ja harmaahaikara. Kahlaajia oli todella vähän. Niistä voidaan mainita pikkusirri ja lapinsirri. Metsäkanalintuja nähtiin myös vähän.
Linturallit ovat todella mukavia tapahtumia. Ne tuovat harrastukseen aivan uutta sisältöä ja niissä tapaa muita harrastajia. Nivalan elorallia on tulevaisuudessa tarkoitus kierrättää muillakin lähialueen paikkakunnilla. Nyt vain odottelemme seuraavaa rallia ja sen mukanaan tuomia huppuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti