maanantai 12. lokakuuta 2015

Sitä sun tätä

Otsikko kertokoon tämän blogikirjoituksen sisällön. Kokosin tähän niitä erikoisuuksia mitä tässä on eteen tullut. Ensimmäisenä mieleen nousi valkoposkihanhet. Niitä on ollut täällä ennätyksellisen paljon. Suurin parvi n 2000 valkkaria. Nämä ovat pitäneet levähdysalueena Pidisjärven rantapeltoja. Joitakin satoja on saatu laskettua muuttavina. Jokohan niiden levinneisyys alkaa laajeta näille lakeuksille. Aika näyttää.
Pienempi parvi asusteli Erkkisjärven rantapelloilla muutamia päiviä. Muiden hanhien osalta syysmuutto on ollut hiljaista. Muutamia metsähanhi parvia mennyt tästä. Harmaahanhilajiksi merkitty parvia, kun ei ole voitu tunnistaa lajeja.
Toinen ajankohtainen asia on lintujen talviruokinnan aloittaminen. Nyt on syytä aloittaa talviruokinta. Linnut tarvitsevat lisä ravintoa ilmojen kylmetessä. Talipallot ja tangot auringonkukan siementen kanssa on hyvä ja halpa yhdistelmä ruokinnassa. Pähkinöitä voi myös lisätä ruokintaan, mutta pähkinät ovat aika hintavia. Kauran jyvillä saadaan keltasirkkuja ruokinnalle.
Jos aloittaa lintujen talviruokinnan, niin on suotavaa jatkaa sitä aina kevääseen asti. Kesken talvea lopetettu ruokinta voi koitua kohtalokkaaksi linnuille. Ruokinta voi olla ainoa lähialueella ja uuden löytäminen voi viedä liiaksi aikaa. Tässä vielä muutamia kuvia omalta ruokintapaikalta.
Mukavia hetkiä lintujen parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti