perjantai 20. marraskuuta 2015

Kuvia

Järjestelin kuvia kansioihin ja samalla poistin ylimääräiset kuvat. Kuvia läpikäydessä monet tilanteet linturetkiltä tulivat mieleen. Useat kuvaustilanteet tulivat yllättäen eteen. Onneksi kamera oli useasti käden ulottuvilla valmiina. Näin sain tilanteita tallennettua. Kokosin tähän muutamia harvinaisia tilanteita, joita olen saanut kuvattua. Yllätys oli suuri, kun kesällä 2013 pikkutylli käveli omalla pihalla.
Vielä erikoisempaa oli, kun harjalintu osui kameran eteen!
Mutta helmien helmi kuvista on, haarapääsky täällä Nivalassa tammikuussa 2013! Tällä kuvalla on mielenkiintoinen tarina. Joulun aikoihin sain tiedon että haarapääsky lentelee Nivalassa. En uskonut ilmoittajaa, vaan ajattelin hänen juksaavan, ehkä kuollut haarapääsky löytynyt jostain ulkorakennuksesta. Tammikuussa tämä samainen henkilö moitti minua, kun en ollut käynyt bongaamassa lintua. Kehui minua saamattomaksi lintuharrastajaksi! Talven erikoisuus lähellä ja ei käy kuvaamassa. Pitihän se lähteä, ja mikä yllätys, haarapääsky viserteli kuin kesällä. Siitä tässä pari kuvaa.
Harmi vain, lintu ei selvinnyt talvesta. Paleltui maaliskuussa. Eräällä retkellä taivaanvuohi nökötti idyllisen vanhan ladon katolla.
Muutama kuva lintujen ruokailuhetkestä. Näissä kuvissa on aimoannos onnea ja hyvää tuuria. Kiikarilla näin hyönteisiä lintujen suussa, joten kameran tarkennus ja kuva. Eikös vai ruokahetki tallentunut kuviin.
Erikoinen oli tilanne silloin kun harmaapäätikka eksyi ilmareiästä varastorakennukseen.
Keväällä 2014 sepelrastaita piipahti näilläkin kulmilla useampia.
Pelloilla voi törmätä vaikka hautovaan suopöllöön.
Mieleenpainuvin kokemus oli Kalajoella talvehtivan kurjen huoltaminen ja ruokkiminen talven yli. Syksyllä loukkaantunut kurki selvisi ruokinnan avulla talvesta ja parani lentokuntoiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti