perjantai 16. syyskuuta 2011

Retki Ohtakariin

Österbergin Jukka laittoi viestiä, että hän on menossa Ohtakariin ja kyytillä olisi tilaa. Ei muuta kuin mukaan vaan. Sovimme lähtöaamuksi toirstain. Pientä jännitystä aiheutti sää. Koko alkuviikon oli satanut ajoittain rankastikin vettä ja säätiedotus näytti torstaille myös sadetta. Päätimme kuitenkin lähteä, sillä mieli paloi nähdä taigauunilintua. Olihan Ohtakarissa nähty myös sinipyrtö ja pikkusieppo. Merläisen Timo aikoi lähteä myös retkelle.

Niinpä torstaiaamuna puolikuudeksi ajoin Meriläiselle, josta Jukan oli puhe hakea meidät kyytiin. Ajelimme aamuhämärissä Ohtakariin. Sää oli pilvinen mutta poutainen. Perillä havaitsimme tuulen olevan todella kovan. Meri tyrskysi voimakkaasti ja antoi oman ääniefektinsä. Aluksi näytti todella hiljaiselta. Ei paljon näkynyt lintuja ja ääniä ei kuulunut lainkaan. Siinä kierrellessämme ensimmäinen taigauunilintu antoi ääninäytteen. Tuntui todella mahtavalta kun varmistui ettei reissu ollut turha. Nälkä kasvoi syödessä. Olihan tiedossa taigauunilintuja olevan useampiakin. Aloimme haravoida aluetta todella, eikä turhaan. Löysimme vielä kaksi lisää ja saimme myös näköhavaintoja linnusta. On se vikkelä ja pieni lintu. Todella vaikea havaita lehtipuista. Näimme vielä merikotkan ja nuolihaukan. Alueella oli myös tiaisia paljon. Sinipyrstöä ja pikkusieppoa etsiessä alkoi sataa rankasti ja kastuimme märiksi. Sateen jatkuessa ja ajan kuluessa jäi meiltä pikkusieppo ja sinipyrstö löytämättä. Kahvit hörpättyämme päätimme lähteä Nivalaa kohden. Meriläisille päästyämme pihalta bongasimme vielä sinisuohaukan, tuulihaukan, isolepinkäisen ja kaksi kivitaskua.

Tälläiset retket ovat todella antoisia. Ajaessa saa vaihtaa ajatuksi harrastuksesta ja kehitellä uusia "kujeita". Nyt vain alamme seurata kurki-ja hanhimuuttoja. Täällä Hitura on oivallinen paikka syysmuuton seurannalle! Tänään oli ehkä yksi kurkimuuton päämuutto päivistä. Jukka ja Tähtisen Jorma saivat Hiturasta yli 5000 kurjen muuton!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti