lauantai 23. marraskuuta 2013

Marraskuu

Marraskuun alku on ollut lämmin ja sateinen. Loppukuusta ilma on hieman pakastunut ja selkiytynyt. Vesistöjen alkaessa jäätyä joutsenet ja vesilinnut ovat muuttamassa pois talven alta. Laulujoutsenia on muuttanut pikkuhiljaa, jotenka sisämaasta ei ole saatu suuria muuttolukuja. Rannikolla sitävastoin muutto on ollut vilkkaampaa ja näkyvämpää. Pitkästäaikaa Nivalan lakeudet keräsivät suuren määrän muuttoa odottavia joutsenia.
Joutsenten muutonseurannassa Pyssymäki Nivalassa on ollut paras paikka. Sieltä on esteetön näköala joka suuntaan ja läheistä Pidisjärveä on helppo seurata.
Syksyn erikoisuutena voidaan pitää hiiripöllöjen vaellusta. Liikkeellä on ollut suuri määrä hiiripöllöjä. Tälläkin alueella on tehty useampia havaintoja hiiripöllöistä. Sain kuvattuakin lintua, mutta aamu oli sateinen ja harmaa, joten kuvista ei tullut mitenkään hyviä. Tässä kuitenkin yksi kuva.
Erikoisin havainto oli, kun sain soiton: Erikoinen ja outo lintu on lentänyt autotalliin sisälle. Puhelimessa yritettiin arvuutella mikä lintu olisi kyseessä, mutta ratkaisua ei tullut. Ajoin paikalle ja yllätys oli suuri, autotallissa oli harmaapäätikka. Sisälle se oli päässyt ilmanvaitokanavaa pitkin. Päästettiin tikka ovesta ulos. Vähänaikaa se ihmetteli pimeyttä, mutta pian se lensi läheiseen metsään. Tässä muutamia kuvia tikasta.
Pikkuhiljaa linturintama hiljenee, jäljelle jää vain täällä talvehtivat linnut. Niitä on ilo seurata ja samalla tutustua niiden elämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti