sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Larus hengittää

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa! Näillä sanoilla voi hyvin aloittaa tämän blogin, missä tehdään katsaus lintukerho Laruksen syksyyn. Niin monivivahteinen kerhon toiminta on ollut. On jopa kyselty, että vieläköhän koko kerho on hengissä. Tässä tapauksessa voi hyvin sanoa, että kysyjä on ollut ulkona asiasta kuin lumiukko! Laruksen toiminta on edelleenkin vireää ja osallistujia on ollut vähintäänkin yhtä paljon kuin pienessä kylässä asukkaita!
Ensimmäisenä kerhoiltana pohdimme tulevien kerhoiltojen aiheita. Illat tulisivat noudattelemaan edellisvuosien kaavaa, elikkä esitelmiä mahdollisimman paljon ja muulloin hauskaa yhdessä oloa. Tämä toteutuu varmasti kun Eila on paikalla, todellinen ilopilleri! Esitelmien aiheita mm. rengastus, sirkut ja tietysti jouluinen ilta.
Raudaskosken Reijo kertoili rengastuksesta todella mielenkiintoisesti! Monet oli kokemukset ja tarinat rengastusretkiltä. Ei aina niin vaaratonta työtä varsinkaan petojen rengastus. Tämän alueen tilanne rengastajien osalta todettiin huonoksi. Uusia rengastajia ei ollut tullut ja vanhemmat rengastajat lopettelevat toimintaansa. Jonkinlainen kampanja ja kurssin järjestäminen rengastustoiminnan elvyttämiseksi olisi paikallaan, muuten rengastus alueella hiipuu kokonaan.
Reijo esitteli myös kuvia linnuista joita oli rengastanut. Todella mielenkiintoinen ilta rengastustoiminnan parissa. Ja sitten kerhon viimeinen kokoontuminen ennen joulua.
Voidaan sanoa kerhoillan olleen historiallinen. Illassa luotiin katsaus menneeseen ja viitoitettiin tulevaa! Todettiin, että mennyt on mennyttä ja tuleva uutta kokemusta täynnä, jota ei voi vielä ennustaa. Keskustelu oli syvällistä ja tapahtui suuressa yhteisymmärryksessä. Välillä ilmeet meni vakaviksi ja mietteliääksi.
Ei auttanut Juhania vaikka kuinka konvehtirasia oli vierellä, niin miettiä ja pohtia piti asioita puolelta jos toiseltakin.
Mutta illan kova hermoisin oli Jukka. Mitä hektisimmiksi asiat meni, Jukka otti hermoja lepuuttavan tauon! Kateeksi kävi!
Nyt vain mielenkiinnolla odottelemme mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Keskustelu oli yksimielistä ja syvällistä, niin katsottaessa menneeseen kuin suunnitellessa tulevaa! Vaikka asiat olivat vaikeita, niin illan tarjoilut sitä vastoin maukkaat. Tytöt yllätti joulutortuilla ja pikkuleivillä, tähän kun lisätään maukkaat kahvit ja karkit niin avot. Nyt vain katse kohti tulevaa ja positiivisin miettein eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti