maanantai 29. helmikuuta 2016

Helmikuun helmiä

Helmikuu on pian katsottu ja hiljaiseksi todettu! Säiden puolesta helmikuu on ollut vaihteleva, on ollut pakkasia, vesisadetta ja loppukuusta satanut lunta lähes joka päivä. Linnut ovat pysytelleet piilossa. Ei paljoa havaintoja ole kertynyt. Ruokintapaikallakin normaalia hiljaisempaa. Ainoa ilonaihe ruokinnalla, kun puukiipijä ilmestyi takaisin. Käy lähes päivittäin, mieluummin aamusta. Tiaisia ja keltasirkkuja vierailee ruokintapaikalla koko päivän.
Puukiipijä on viihtynyt hyvin tiaisten kanssa saman talitangon kimpussa.
Metsäautotiet ovat jo melko lumisia. Jokaista tietä ei enää henkilöautolla pääse liikkumaan.
Lauantai 27.2 oli mielenkiintoinen päivä. Tällöin asensimme pöllöille uusia koteja. Henriika ja Sami olivat saapuneet Nivalaan Helsingistä pöllöretkille ja muutenkin etsimään peltolintuja, mutta sää ei ollut suosiollinen, satoi lunta ja välillä tuuli voimakkaasti.
Timo oli pönttömestarina ja asensi pöntöt puihin. Timon pakettiautolla oli helppo kuljettaa pöntöt ja muu asennustarvike maastoon.
Retkestähän tuli täydellinen kahvihetken ja makkaran paiston myötä. Iltapäivällä sääkin muuttui keväisen aurinkoiseksi, jotenka retkestä jäi hyvä tunne ja iloinen mieli.
Nyt vain seuraamme tuleeko pönttöihin asukkaita. Toivottavasti jonain keväänä pikkupöllöt asuttavat näitäkin pönttöjä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti