torstai 22. kesäkuuta 2017

Nuku yö ulkona

17.6.2017 vietettiin Suomen Luonnonpäivää teemalla Nuku yö ulkona. Maaselän Latu järjesti Metsähotellin Salamajärven kansallispuistoon tarkemmin Koirasalmelle. Lauantai 17.6 oli aktiviteettipäivä osallistujille. Oli mahdollista osallistua monenlaiseen toimintaan, oli melontaa, Sup lautailua, maastopyöräilyä, geokätköilyä, sukelluksen esittelyä, lintuopastusta, lapsille muumipolku ja omaehtoista retkeilyä merkityillä reiteillä. Lisäksi oli kokkikurssi, ruuan valmistusta nuotiolla keppijumppaa, joogaa jne. Toimintaa oli jokaiselle oman valinnan mukaan.
Järjestäjiltä tapahtuma vaati paljon. Päävastuun kantajat, Maaselän Ladun toimijat, saivat tehdä suuren määrän talkootunteja tapahtuman eteen. Meillä muilla toimijoilla oli kaksi koulutustilaisuutta, aikaisemmin keväällä tutustuimme alueeseen samalla miettien mihin oma toimintapiste tulisi.
Kokeilimme myös riippumattoja ja niiden paikalleen laittamista.
Toinen koulutustilaisuus oli turvallisuuskoulutus. Turvallisuuspäällikkö Hanna Tölli selosti turvallisuuteen liittyviä asioita ja miten toimia jos jotain tapahtuisi. Samalla kertasimme mihin eri toimintapisteet tulisivat. Tässä vaiheessa ajatukset pyörivät täysin tapahtumassa ja mitenkä tapahtuma onnistuisi. Tiesimme jo tuolloin että osallistujia tulisi olemaan paljon! Mentaliteetti oli, ken leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön!
Itse tapahtuma oli 17.6-18.6 Lauantaina 17.6 oli toimintapäivä, jolloin osallistujat saivat vapaasti osallistua eri pisteiden toimintaan. Alueella ei ollut isoja parkkialueita, autot täytyi jättää tulotien varteen. Täältä kuljetettiin osallistujat mönkijän kyydillä tapahtuma- ja majoitusalueelle.
Pikkuhiljaa alue sai oikean leirialueen leiman. Oli monenlaisia telttoja, jotka värikkyydellään loivat hienon tunnelman.
Hermokeskuksena toimivat infopiste ja respa. Näistä tulijat ohjattiin heille varattuihin majoituksiin ja samalla opastettiin missä kukin toimintapiste sijaitsi.
Yksi suosituimmista pisteistä oli melontapiste. Täällä sai kokeilla melontaa ohjaajan neuvoessa melonnan saloja.
Toinen erittäin suosittu oli muumipolku. Itse muumi kierteli polun läheisyydessä ja lapset saivat jutella muumin kanssa.
Muumipolun alussa lapset saivat opastusta ja tietoa muumipolusta.
Myös ruokahuolto toimi, sai ostaa pyttipannua, kahvi, tikkupullaa, lettuja ja ym. Myös omatoiminen ruuan valmistus oli hauskaa puuhaa. Nuotiolla oli mukavaa valmistaa itse ruokaa tai keittää kahvia.
Kesäiselle päivällekin koitti ilta, jolloin tavarat koottiin kotiin kuljetusta varten.
Jännityksellä odottelimme iltaohjelmaa. Tiesimme illan esiintyjän ennakkoon, hän on Wilson Kirwa, entinen juoksija nykyinen kirjailija ja esiintyjä. Hän on kirjoittanut satuja, jotka kertovat hänen synnyinmaansa lapsista ja eläimistä.
Hän saapui arvokkaasti mönkijän kyydillä yhdessä Maaselän ladun Helena Kinnusen kanssa. Wilsonin ensipuheesta huomasi hänen olevan oikea juttumies. Hän osasi ottaa yleisönsä. Eiköhän myös Metsämörri saapunut Wilsonia katsomaan.
Metsämörri kertoi itsestään miksi hän on sellainen. Wilson Kirwa toi myös esille miten meidän kaikkien tulee suhtautua asioihin ja tapahtumiin positiivisesti ja säästäväisesti.
Tapahtuman päävastuunkantajilla oli kova kiire ja samalla vastuu painoi, miten asiat etenee ja toimiiko kaikki suunnitellusti. Alueen turvallisuuspäälliköllä oli hetki aikaa hengähtää ja samalla huolehtia veljen lapsista.
Alueella olevissa opasteissa kerrottiin selvästi niin järven kalastuksen ohjeet kuin myös lähtevien vaellusreittien pituudet ja lähtösuunnat.
Salamajärven kansallispuisto sopii hienosti retkeilyyn. On komeaa järvimaisemaa, puhuttelevaa suomaisemaa ja komeita kivikoita.
Nuku yö ulkona oli hyvin järjestetty. Kaikki toimi erittäin hienosti. Nyt odottelemme seuraavaa tapahtumaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti