lauantai 16. joulukuuta 2017

Lintukerho Laruksen syksy

Lintukerho Laruksella on ollut vilkas ja toimellinen syksy ja alkutalvi. Kerho on kokoontunut n 2 viikon välein. Melkein joka kerhoilta on ollut jokin esitelmä tai teema. Kerholaisia on kerhoilloissa ollut runsaasti, keskimäärin n 20 iltaa kohden. Yksi mielenkiintoisimmista illoista oli kun saimme kuvien välityksellä perehtyä rengastajan toimintaan ja niihin haasteisiin jota rengastaja kohtaa maastossa.
Jouko Pikkarainen kertoi värikkäästi niistä kokemuksista joita hän koki kulkiessaan Juhani Latvalan mukana rengastusretkillä.
On siinä monet konstit pitänyt käyttää petolintujen hyökkäyksiä vastaan. Pyykkiämpäri oli suojellut parhaiten ja sen läpi oli nähnyt hyvin. Samoin pesälle kiipeäminen oksatonta puuta pitkin oli vaatinut runsaasti ketteryyttä.
Myös Jarno Rasmuksen pitämä ilta talvipukuisista vesilinnuista oli opettavainen. Monia hyviä tunnistamispointteja tuli esille. Kyllä talvipukuiset vesilinnut ovat oma lukunsa. Niin paljon talvipuku eroaa juhlapuvuista.
Kyllä kerholaiset seurasivat esitys tarkkaavaisesti. Syksy päättyi jouluiseen kerhoiltaan. Ohjelmaa oli monenlaista oli yhteislaulua, jouluisia runoja ja puhallinmusiikkia.
Illan kohokohta oli Anssi Hietaharjun multivisioesitys " Viimeinen metsä" Esitys ei jättänyt ketään kylmäksi, niin monitahoisesti vanhojen metsien häviäminen tuli konkreettisesti esille. On surullista miten arvokkaat ja monella muotoa erikoiset metsä häviävät ja niiden mukana menetetään monia lajeja niin linnuston kuin kasvien suhteenkin. Näitä aarteita ei saada takaisin!!!
Tämä esitys puhututti kerholaisia paljon. Esille nousi ne yksityiset vanhat metsät jotka on suojeltu. Nämä pienet alueet ovat aarteita.
Tarjoilu toimi mallikkaasti. Kerhon tytöt olivat loihtineet monet herkut tarjolle.
Ilta päättyi yhteislauluihin torvimusiikin säestyksellä.
Retkeily kuuluu myös Laruksen ohjelmaan. Syksyllä teimme retken Haapajärven lintupaikoille. Nyt odottelemme pöllöretkien alkua. Silloin jatkamme yhteisiä retkiä! Kerhoillat jatkuvat taas tammikuussa. Monenlaista toimintaa on taas odottamassa uusia kerhoiltoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti