tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kerhot talvella 2014

Jos talvi 2014 oli poikkeuksellinen, niin samoin oli lintukerho Laruksenkin toiminta. Alkutalvi meni kokonaisuudessaan pohtiessa liittymistä Pplyhyn. Asiat olivat mutkikkaita, niitä täytyi käsitellä monissa kerhoilloissa.
Haluttiin, että kaikkien kerholaisten mielipiteet tulisivat huomioitua. Ei aina ollut helppoa keskustella vaikeista asioista. Mutta jos asioihin ei puututa, niin ne eivät etene saatikka muutu parempaan suuntaan. Monissa asioissa me Laruslaiset koemme olevamme paitsiossa, samoin toimintamme ei ole saanut sitä tukea mitä sille olisi kuulunut niin rahallisesti kuin materiaalin suhteen. Toivottavasti asia saa joskus positiivisen päätöksen!
Tilanteesta neuvottelimme Kplyn kanssa täällä Nivalassa. Neuvottelu oli asiallinen ja sujui leppoisasti.
Muistettavaa on, että tässä asiat nähdään eri valossa, henkilöt eivät ns
"riitele" keskenään! Toimintakulttuuri on vain erilainen. Päästiin vihdoin myös normaaliin kerhotoimintaan. Laitoimme omat nettisivut wwww.lintukerholarus.fi Hannu työsti sivut ja opetti meille sivujen käytön. Nyt voimme toimia omien sivujen kautta niin toiminnan ilmoittamisen kuin havaintojen ja kuvien tallentamisen suhteen!
Pitkään meillä oli haaveena saada Huhtalan Kauko esitelmöimään pöllöjen ja petolintujen käyttämästä ravinnosta. Oli todella huippu esitelmä! Aika loppui kesken!
Esitelmää kuunneltiin tarkkaavaisesti. Jokainen esitetty kuva ja sana painui kuulijoiden mieliin!
Kuvien avulla saimme hyvän käsityksen pöllöjen ja petolintujen pesimäpaikoista. Tässä on turha yrittää referoida esitelmää, jokaisen täytyy se kuunnella henkilökohtaisesti. Tässä pari kuvaa Kaukon esitelmästä.
Vielä kerran Kaukolle suuret kiitokset mahtavasta illasta!
Nivalassa toimii myös kansalaisopiston puitteissa lintupiiri. Kävin kertomassa piiriläisille retkitoiminnasta ja Birdlifesta viime talvena. Piirissä opettajana toimii Juhani Pitkänen.
Vieraillessani piirissä, eräs oppilas oli tuonut nähtäväksi todellisen tappoaseen, teeren jonka selkään oli asennettu terävät piikit. Kun petolintu syöksyy teeren kimppuun niin tällöin se jää piikkien puhkomaksi. Jos ei kuole heti niin kitumalla menehtyy. Todella julmaa ja laitonta!
Tämän piirin kautta saamme uusia harrastajia. Nytkin piirissä on käynyt lähes 20 tulevaa lintuharrastajaa.
Nyt vain odottelemme alkavan kevään ja kesän linturetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti