perjantai 11. huhtikuuta 2014

Retki Kalajoelle

Sepon ja Jorman kanssa teimme retken Kalajoelle tarkoituksena seurata mahdollista hanhimuuttoa. Ilma oli tuulinen ja pakkasta muutama aste. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Tuuli oli todella navakka, hiekka pölisi pelloilla kuin lumi. Näkyvyys välillä muuttui pölyn takia huonoksi Saavuttuamme Pitkäsenkylän pelloille tilanne näytti rauhalliselta. Pelloilla lepäili n 600 metsähanhea aivan rauhallisena. Samoin kurjet ja laulujoutsenet ottivat aamun rauhallisesti.
Aamun aikana muutti reilut 100 hanhea (harmaahanhilaji), jonkin verran kurkia ja laulujoutsenia. Petolinnuista saimme havaituksi merikotkan, sinisuohaukan, tuulihaukan ja hiirihaukan. Muutamia pulmusia kierteli alueella. Myös lapinsirkkuja kierteli pulmusten kanssa. Kuten aikaisemmin mainitsin, niin tuuli oli navakkaa, joten mukavampaa oli havainnoida selkä vasten tuulta.
Paras hetki oli vielä edessäpäin, nimittäin kävimme paluumatkalla Sepon kanssa viirupöllön pesällä. Seppo on laittanut metsiin viirupöllöille useampia pönttöjä, jotka ovat ahkerassa käytössä.
En ollut aikaisemmin käynyt viirupöllön pesällä, kokemus oli mahtava. Uneliaasti viirupöllö seuraili meitä. Antoi ottaa kuvia pöntöstä. Pitkään seurattuamme pöllöä, se vihdoin lähti lentoon. Toivottavasti pesintä onnistuu ja poikaset saavat rauhassa varttua aikuisiksi. Käymme vielä seuraamassa viirupöllön elämää ja sen touhuja poikasten kanssa.
Käynti tällä pesällä kruunasi koko retken!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti