keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Erikoisen päivän ilta

Alkuillasta sain puhelin soiton että läheisellä soramontulla olisi loukkaantunut mustakurkku-uikku. Toivottiin että kävisin katsomassa lintua. Soramontulla todella uiskenteli mustakurkku-uikku. Uikku oli rannasta kaukana jotenka en voinut kahlata sen tykö. Onneksi Jesse tuli myös katsomaan tilannetta ja esitti, jos hän hakisi veneen jolla yritettäisiin lintua kiinni. Soudettuamme lähelle uikkua ongelmat alkoivat; lintu sukelsi. Tätä piirileikkiä kesti pitkään ja tilanne näytti toivottomalta. Teimme suunnitelman, yritämme soutaa niin että uikku joutuisi rannan ja veneen väliin, jolloin sukeltaminen olisi vaikeampaa. Suunnitelma toimi, lintu jäi veneen ja rannan väliin josta sain sen kopattua kiinni. Linnun siipi oli saanut jostain osumaa, mutta ei ollut pahan näköinen.
Kotiin tultua tutkin uikun tarkemmin ja en havainnut siinä muut erikoista kuin vioittuneen siiven.
Meillä on pihalla pieni lampi johon mustakurkku-uikun oli hyvä mennä uimaan ja syömään. Lammessa oli paljon ruokaa linnulle.
Uikun oli hyvä uiskennella lammessa. Siinä mahtui myös hyvin sukeltelemaan.
Muutaman päivän jälkeen uikku lensi suuremmille vesille. Näin uikku tuli pelastettua. Myöhemmin illalla myös siili tuli etsimään ruokaa.
Samoin oravalla oli asiaa ruokintapaikalle.
Kyllä yhden päivän sisälle mahtuu monenlaista. On kiintoisaa seurata pihapiirin lintujen ja muiden eläinten hyörinää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti