sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Idänturturikyyhky

Launtaina 10.11. retkeilimme Kajaanissa tähtäimessä bongata idänturturikyyhky! Meitä lähti Nivalan Nesteeltä neljä hurjaa bongaria matkaan, nimittäin Pauli-Pekka. Samuli, Hannu ja allekirjoittanut. Kajaaniin saavuttua jännitys tiheni, vieläkö lintu on paikalla. Talon isäntä oli laittamassa lisää ruokaa ruokinta-automaatteihin, ja häneltä kuulimme linnun edellisenä päivä käyneen paikalla. Vajaa puolituntia odotettuamme idänturturikyyhky lensi ruokintapaikan yli, mutta ei laskeutunut syömään. Eli lintu tuli nähtyä, mutta tavoittena meillä oli vielä päästä kuvaamaan lintua, näinollen odettelu jatkui. Ruokintapaikalla kävi monia lajeja, joten aika ei käynyt pitkäksi. Peippo oli ahkerasti paikalla, ja saimme siitä kuvia. Peipolla oli jalassa jokin sienikasvain, mutta se ei haitannut linnun liikkumista.
Myös käpytikka hakkasi talipötköä tiuhaan
Oma lukunsa olivat pulut, joita oli tosi paljon ruokinnalla. Välillä ne lehahtivat viereisiin puihin, joista taas takaisin ruokintapaikalle. Isännän kertoman mukaan niitä on aivan vaivalle asti. Tämän voi helposti uskoa, kun näki pulujen määrän.
Harvoin näkee näin asiallista ja laajaa ruokintapaikkaa. Täällä linnut viihtyvät loistavasti ja lajikirjo on monipuolinen. Tälläisen ruokintapaikan ylläpito vaatii paljon työtä ja ahkeruutta ja sammalla paljon linnunruokaa.
Mutta päivän päätähti ei enää suostunut näyttäytymään, joten emme saaneet kuvia linnusta. Retki oli silti onnistunut ja mielenkiintoinen. Idänturturikyyhkystä sain tälle vuodelle jo kolmannen eliksen, aikaisemmin kevättalvella tunturipöllö ja syksyllä harjalintu. Talon isännälle,Vilho Kalliolle, kiitokset, että saimme olla hänen pihapiirissään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti