maanantai 5. marraskuuta 2012

Joutsenbongaus

3-4.11 oli Suomessa valtakunnallinen joutsenbongaus tapahtuma ensimmäistä kertaa. Tällä haluttiin kartoittaa joutsenten määrää ja niiden sijaintia marraskuun alussa.
Tällä alueella osallistujia veroitti varmaankin yhtäaikaa sattunut Kalajoen marrasralli. Itse en päässyt ralliin, jotenka kiertelin lähialueita molempina päivinä. Ilma oli todella kurja, satoi kaatamalla vettä ja pienemmät tiet olivat huonossa kunnossa. Sateesta johtuen en saanut hyviä kuvia. Laitan kuitenkin tähän pari kuvaa. Pienet lammet ja järvet olivat jääriitteessä. Tästä johtuen joutsenet lepäilivät pelloilla.
En havainnut mitään isoja parvia. Suurimmat parvet olivat Haikarassa ja Pääkönperällä. Kummassakin parvessa liki viisikymmentä joutsenta. Kaikkinensa Nivalan alueelta löysin noin 150 joutsenta. Minusta joutsenbongaus on hyvä ajatus. Vielä kun tapahtuma saadaan "uppoamaan" kansalaisiin niin määrät tarkentuvat ja joutsenten lepäilyalueet saadaan selville. Toivottavasti vuoden kuluttua tapahtuma uusitaan ja siitä tulee samanlainen perinne kuin pihabongaus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti