maanantai 13. maaliskuuta 2017

Pöllöyö

Lauantaina 11.3. sää oli lämmin ja aurinkoinen, oikea kevätpäivä! Tämä enteili illaksi ja yöksi hyvää pöllökeliä. Vielä kun ilma oli tyyni, tilanne näytti optimaaliselta! Niinpä päätimme Timo M kanssa tehdä vähän pitemmän pöllöretken.
Illan hämärtyessä suuntasimme tunnetusti hyville pöllöreiteille. Alku ei näyttänyt mitenkään lupaavalta, vain yksi helmari äänessä. Illan muuttuessa yöksi ja kuun noustessa valaisemaan maisemia tilanne muuttui.
Huuhkajat aloittivat huhuilunsa ja viirupöllöt löysivät myös sävelensä. Kuulaassa pakkassäässä huuhkajan ääni kantautuu kauas. Sai olla tarkkana ettei samaa huuhkajaa merkkaa eri linnuksi. Huuhkajia esiintyi runsaimmin, kaikkiaan 9 kpl.
Mikään ei ole niin sykähdyttävää, kuin pimeässä yössä huuhkajan huhuilu. Tähän kun lisää vielä viirupöllön ja lapinpöllön äänet niin konsertti on täydellinen. Lapinpöllön äänestä tulee mieleen vanhanajan höyryveturi. Puksuttaa aivan samalla lailla.
Kyllä siinä sai korva tarkkana kuunnella vähän kauempaa kuuluvia helmipöllön ääniä. Muutama havainto jäi varmistamatta äänen heikkouden takia. Nyt näyttäisi tulevan kohtalaisen hyvä pöllövuosi. Metsähiirikannat ovat nousussa ja samoin myyräkannat. Toivottavasti myös pesinnät lähtisivät käyntiin ja ne onnistuisivat!
Pöllöretken kokonaissaldo oli 9 huuhkajaa, 2 viirupöllöä, 1 lapinpöllö ja 3 helmipöllöä. Sarvipöllöt ovat loistaneet hiljaisuudellaan. Toivottavasti nekin intoutuvat ääneen. Nyt kannattaa suunnata pöllöretkille. On hyvin todennäköistä että ei tarvitse tyhjin käsin palata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti